بازیگر

سعید راد بازیگر پیشکسوت سینمای ایران درگذشت

سعید راد،بازیگر پیشکسوت سینمای ایران درگذشت

سعید راد، بازیگر پیشکسوت و محبوب سینما، دار فانی را وداع گفت.

متاسفانه این هنرمند بزرگوار مدتی قبل بر اثر زمین خوردن دچار مصدومیت شده بود و به دلیل وخیم شدن وضعیت جسمانی‌اش در بیمارستان بستری بود.

صبح امروز، ۲ مرداد، راد در سن ۷۹ سالگی به دلیل عوارض این مصدومیت جان به جان آفرین تسلیم کرد.

نگاه راد، دختر سعید راد، خبر درگذشت پدرش را تأیید کرد و گفت که او ساعت ۹:۳۰ صبح امروز در بیمارستان فوت کرده است.

جامعه هنری و مردم ایران در غم از دست دادن این هنرمند برجسته عزادار هستند.

روحش شاد و یادش گرامی باد.

بیوگرافی سعید راد

احمد سعید حق‌پرست راد جونقانی (۴ آبان ۱۳۲۳ – ۱ مرداد ۱۴۰۳) بازیگر ایرانی از شهر جونقان بود. او پیش از انقلاب ۱۳۵۷ شروع به فعالیت کرد و برای بازی در فیلم‌های “صبح روز چهارم” (۱۳۵۱) و “تنگنا” (۱۳۵۲) دو جایزه از جشنوارهٔ سینمایی سپاس دریافت کرد. پس از بازی در فیلم “عقاب‌ها” (۱۳۶۳)، او ممنوع‌التصویر شد و ایران را ترک کرد. در سال ۱۳۷۸ پس از سال‌ها دوری به ایران بازگشت و فعالیت خود را ادامه داد. او برای بازی در فیلم “گیرنده” (۱۳۹۰) دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره فیلم فجر را کسب کرد و نقش افسر نظامی ولی‌الله فلاحی را در فیلم “چ” (۱۳۹۲) ایفا کرد.

زندگی:
احمد سعید حق‌پرست راد در ۴ آبان ۱۳۲۳ در محله سنگلج تهران به دنیا آمد. پدر او، از افسران حزب توده، در کودکی سعید در جریان یک پرواز آزمایشی سقوط کرد و جان سپرد. او پس از پنج سالگی به همراه خانواده به محله‌ای در شمیران، کوچهٔ فردوسی که نزدیکی خانهٔ جلال آل‌احمد، نیما یوشیج، علی آزاد و داریوش رفیعی بود، نقل مکان کردند. تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسهٔ نیکی علاء و دبیرستان را در مدرسهٔ شاپور تجریش (نام دیگر رشید یاسمی) گذراند که اکنون موزه سینما است. جلال مقدم دبیر انشاء او در مقطع اول دبیرستان بود. رشته تحصیلی او طبیعی (تجربی) بود و پس از پایان دبیرستان، در دانشگاه کشاورزی کرج (پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران) ادامه تحصیل داد. او در جوانی به بولینگ علاقه‌مند شد و در این رشته به قهرمانی رسید. از اساتیدش در این رشته کامبیز کیانی و محمد شهریاری یاد می‌کند و پاتوق او مجموعه فرهنگی ورزشی شهید چمران (بولینگ پرسپولیس: علی عبدُه) بود. در این مکان با علی زرین‌دست آشنا شد که به او پیشنهاد بازیگری داد، اما او قبول نکرد.

او از سال ۱۳۴۷ فعالیت در سینما را آغاز کرد و در سال ۱۳۵۰ با بازی در فیلم “فاتحین صحرا” بازیگری را شروع کرد. در مصاحبه با فریدون جیرانی در برنامه آپارات شماره ۱۱، اشاره می‌کند که عباس شباویز به دلیل همزمانی ساخت فیلم “همای سعادت” (تاپی چاناکیا، ۱۳۵۰)، این پروژه متوقف شد و سعید راد برای ادامه فیلم سهم خود را در یک آژانس تبلیغاتی فروخت. اما کار به پایان نرسید و فیلم مجدداً متوقف شد. باربد طاهری (داماد عباس شباویز) به پروژه اضافه شد و سهم راد را تسویه کرد و تهیه‌کنندگی دوم را برعهده گرفت. راد در فیلم “هزار بار مردن” در کنار علی آزاد و مهدی فخیم‌زاده نقش آفرینی کرد. او اواسط دهه ۱۳۶۰ پس از ممنوع‌التصویر شدن، ایران را ترک کرد و در لاهور، پاکستان، هند، کانادا و ایالات متحده آمریکا زندگی کرد. در سال ۱۳۷۸ به ایران بازگشت و در فیلم “دوئل” به کارگردانی احمدرضا درویش ایفای نقش کرد. او همچنین پدربزرگ آدام همتی، بازیکن فوتبال ایران بود.

درگذشت:
در شهریور ۱۴۰۲ به‌دنبال زمین‌خوردگی در خانه مصدوم شد و تحت عمل جراحی قرار گرفت. به گفتهٔ دخترش، پروتز استفاده‌شده طی جراحی در کمر او به‌خوبی قرار نگرفت و باعث عمل جراحی مجدد شد. او پس از آن، با وجود فیزیوتراپی دیگر توانایی راه رفتن نداشت و به عفونت ریه و مثانه نیز مبتلا شد. با رضایت خودش دوباره مورد عمل جراحی ناموفق قرار گرفت و در ۱ مرداد ۱۴۰۳ درگذشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا