کلاس دوم ابتدایی

سه قسمت اصلی دانه را نام ببرید کلاس دوم

سه قسمت اصلی دانه را نام ببرید کلاس دوم

دانه ها، بخش های تولید مثلی گیاهان هستند که وظیفه ی حفظ و انتقال نسل را بر عهده دارند. این بخش های کوچک و به ظاهر ساده، از سه قسمت اصلی تشکیل شده اند که هر کدام نقشی حیاتی در بقا و رشد گیاه ایفا می کنند.

1. پوسته:

پوسته، اولین و خارجی ترین لایه ی دانه است که به عنوان یک محافظ عمل می کند. این لایه از دانه در برابر آسیب های فیزیکی، رطوبت، اشعه ی UV و عوامل بیماری زا محافظت می کند. پوسته می تواند ضخیم و سخت، یا نازک و شکننده باشد. جنس پوسته از سلولز، لیگنین و مواد دیگر تشکیل شده است که به آن استحکام و مقاومت می بخشد.

نقش پوسته:

  • محافظت از محتویات داخلی دانه
  • جلوگیری از تبخیر آب
  • کنترل جوانه زنی
  • کمک به پراکنده شدن دانه

2. اندوخته غذایی:

اندوخته غذایی، منبع تغذیه ای گیاه در مراحل اولیه رشد است. این قسمت از دانه، مواد مغذی لازم برای رشد جنین و تبدیل آن به گیاه بالغ را فراهم می کند. اندوخته غذایی می تواند به دو صورت آردی و گوشتی باشد.

انواع اندوخته غذایی:

  • آردی: در این نوع، مواد مغذی در لپه ها ذخیره می شوند. لپه ها، برگ های اولیه ی گیاه هستند که در داخل دانه قرار دارند. مثال: لوبیا، نخود، عدس
  • گوشتی: در این نوع، مواد مغذی در یک بافت گوشتی به نام “آندوسپرم” ذخیره می شوند. مثال: ذرت، گندم، برنج
همچنین ببینید  چه موقع صدای کلفت تولید می شود کلاس دوم

نقش اندوخته غذایی:

  • تامین مواد مغذی برای رشد جنین
  • کمک به جوانه زنی دانه

3. جوانه (گیاهک):

جوانه، قسمت جنینی دانه است که به گیاه جدید تبدیل می شود. این قسمت از دانه شامل ساقه جنینی، ریشه جنینی و لپه ها (برگ های اولیه) است. جوانه در داخل پوسته و اندوخته غذایی قرار دارد و در شرایط مناسب، شروع به رشد و نمو می کند.

بخش های مختلف جوانه:

  • ساقه جنینی: به ساقه ی اولیه ی گیاه تبدیل می شود.
  • ریشه جنینی: به ریشه ی اولیه ی گیاه تبدیل می شود.
  • لپه ها: اولین برگ های گیاه هستند که وظیفه ی فتوسنتز و تامین غذای گیاه را در مراحل اولیه ی رشد بر عهده دارند.

نقش جوانه:

  • رشد و نمو به گیاه جدید
  • تولید برگ، ساقه و ریشه

اهمیت دانه ها:

دانه ها نقش بسیار مهمی در زندگی انسان و سایر جانداران دارند. دانه ها منبع غذایی مهمی برای انسان و حیوانات هستند. همچنین از دانه ها برای تولید روغن، دارو و سایر محصولات صنعتی استفاده می شود. دانه ها در حفظ تنوع زیستی و بقای گیاهان نیز نقش حیاتی دارند.

نتیجه:

سه قسمت اصلی دانه، پوسته، اندوخته غذایی و جوانه هستند. هر کدام از این قسمت ها نقشی حیاتی در بقا و رشد گیاه ایفا می کنند. دانه ها به عنوان بخش های تولید مثلی گیاهان، نقش مهمی در حفظ تنوع زیستی و بقای گیاهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا